Tillatelse. Fastsatt av Mattilsynet 20. juli 2020 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 23 tredje ledd, se § 12.
EØS-lenker: Vedlegg I Kapittel I Innledende del nr. 7 i EØS-avtalen (Beslutning (EU) 2020/981).
I:
Forskrift nr. 1186 av 10. september 2009 om import av tilberedt kjøtt, kjøttprodukter, bearbeidede mager, blærer og tarmer fra tredjeland endres som følger:
I EØS-referansefeltet erstattes henvisningen til (EU) 2020/386 med en henvisning til vedtak (EU) 2020/981.
§ 17 å skrive tredje ledd.
Inntil 10. november 2020 kan forsendelser av kjøttprodukter og bearbeidede mager, blærer og tarmer ledsages av helsesertifikatet nevnt i vedlegg V, del 2a, forutsatt at det er utstedt senest 10. oktober 2020.
Vedlegg II sier: Tredjeland og territorier til tredjeland godkjent for import av EØS-kjøttprodukter, bearbeidede mager, blærer og tarmer (beslutning 2007/777/EF, sist endret ved beslutning (EU) 2020/981)
Skriv del 2 av vedlegg V. Del 2: Standard helseattest for import av kjøttvarer og behandlede mager, blærer og tarmer fra tredjeland, se § 8.
Del 2a i vedlegg V skal skrives: del 2a. Standard helseattest for innførsel av kjøttvarer og spekemat, blærer og tarmer fra tredjeland, se § 17 tredje ledd;
II:
Forskriften trer i kraft umiddelbart.